Översvämning

Även vi drabbades av översvämning i vår källare under det kraftiga regnovädret. Läs mer här!

Översvämning även i vår källare

Det våldsamma regnet som drabbade Gävle natten mellan tisdag och onsdag denna vecka drabbade också vår förening så att källaren på Norra Slottsgatan vattenfylldes. Det är halva källaren som drabbats, delen med uthyrningslägenheten, hobbyrummet, kontoret och de sju extra förråden. Delen med bl. a tvättstugan och cykelrummet har klarat sig från inforsande vatten.

Tack vare att två av våra boende, Gabriella och Håkan, upptäckte faran redan vid halvtvå tiden på natten och tillsammans med tillgängliga från styrelsen började jobba med att få ut vattnet som låg cirka en decimeter på golvet, så begränsades skadan. Gästrike Räddningstjänst kontaktades men de hade fullt upp med att prioritera samhällsviktiga platser förstås.  Klockan sex på morgonen hade vi fått bort vattnet från golvet, dock inte från heltäckningsmattan, och flyttat bort möbler och lösa mattor. Förrådsägarna har nu också sett till sina förråd.

Gästrike Räddningstjänst dök upp på onsdag förmiddag och konstaterade att det såg förhållandevis bra ut och tyckte att vi agerat bra som själva fick bort vattnet. Nu väntar vi på OCAB som tar hit torkar men vi är många som står i kö. Efter torkning behöver utrymmena återställas och Uthyrningslägenheten kommer förstås inte att vara tillgänglig under en tid framöver.

Vi vill framföra vårt stora tack till Gabriella och Håkan som agerade så snabbt och rådigt.

Styrelsen Brf Kandidaten

Sylvie Köönverk- Ordförande

2021-08-20