Informationsbrev till medlemmar!

Information rörande föreningsstämma, vattenskada, takbyte, gemensamhets el, städdag mm. Läs hela brevet här!

 

BRF Kandidaten Information! 

 

Vattenskadan från augusti 2021 kunde i slutet av januari i år betalas ut av vårt försäkringsbolag Länsförsäkringar. Den ersättning vi slutligen kom överens om var 752 tkr av den totala kostnaden 925 tkr, vilket betyder att föreningen har fått stå för 173 tkr själva. Förutom självrisken gör försäkringsbolaget åldersavdrag på hela återuppbyggnaden och det var den vi lyckades förhandla ner drygt 150 tkr.

Byten av tak färdigställdes av Gästrike Plåt under början av december 2022 och ställningarna revs så småningom i januari. Allt gick enligt tidsplan och inom det offererade priset 3,5 milj. kr som vi lånat hos Handelsbanken.

Det nya taket är förberett för solpaneler och vi har låtit göra en förprojektering av Gävle Energi för att få ett beslutsunderlag för att kunna genomföra projektet med huvudsakligen egen el. Våra båda huskroppar har mycket bra solläge och väldigt lite skuggning av träd eller andra byggnader vilket gör att vi skulle kunna vara självförsörjande på el i stort sett hela perioden mars till oktober. Under övrig tid köper vi elen som idag.

För att nyjtta den el som produceras måste vi, alla boende också ansluta oss till detta. Då måste vi införa det som kallas gemensamhets el där vi alla kommer att nyttja den el som vi själva producerar och under den tid vi inte har egen produktion köpt elen gemensamt, dvs ingen kan välja elleverantör själv. Vi kommer alla att ha egen mätare och kommer att betala för den egna förbrukningen men vi vinner på att slippa den fasta kostnaden.

Investeringen i solpaneler på taken och bytet av våra befintliga mätare till nya ligger totalt på ca 1,5 milj. kr. Tidplan för beslut om gemensamhets el och därefter beställning och montering av solceller tar ca 1 år. Att införa gemensamhetsel kräver ett stämmobeslut och vi vill ta det till beslut på ordinarie föreningsstämman den 31 maj i år.

Vi kommer att kalla till ett infomöte med Gävle Energi som kan berätta mer om processen och vi får chans att ställa frågor. Mötet sker tisdag den 2 maj kl 17.30 i Föreningslokalen.

Vi behöver genomföra en städdag för att tillsammans fräscha upp våra gräsmattor, parkeringen och de gemensamma lokalerna. Detta är tjänster som vi vanligtvis köper men i dessa dyrtider kan vi spara in lite om vi var en hjälps åt. Vi städar direkt efter infomötet tisdagen den 2 maj ca kl 18.30 och bjuder på något att äta efter arbetspasset.

Observera också att Sotaren har lagt lappar i våra brevlådor om sotning och den lagstadgade Obligatoriska Ventilations Kontrollen (OVK) som ska utföras torsdag 26 - fredag 27 april. Det är helt avgörande för OVK att alla lägenheter är tillgängliga samtidigt för mätningar och vi kommer att låta sotaren gå in även om du inte är hemma då.

Årets föreningsstämma håller vi den 31 maj i Föreningslokalen och separat kallelse kommer till den. Observera att vi i år inte har köpt tryckta årsredovisningar utan var och en får läsa och hämta upp den på vår hemsida senast den 17 maj http://brfkandidaten.bostadsratterna.se där du också hittar alla andra nyheter.

Viktigt för en förening är en styrelse som kan föra föreningen och arbetet i den framåt och vi behöver nu förstärkning till den. Valberedningen har svårt att hitta kandidater så om du har lust, eller känner någon, som vill ingå i styrelsen kontakta valberedningens ordförande Ann-Katrin Östlund eller någon i styrelsen.

                     

Styrelsen Brf Kandidaten den 18 april 2023