Informationsbrev mars 2024

Information om bl. a gemensamhetsel mm. Läs hela brevet här!

(Texten nedan har även delats ut i pappersform. Längst ned på denna sida kan du ladda ned hela dokumentet för utskrift etc)

 

BRF Kandidaten Information!

På Föreningsstämman den 31 maj 2023 togs ett enhälligt beslut om att införa gemensamhetsel i våra hus. Vi tog det beslutet med tanke på att investera i egna solpaneler på taken. Innan investeringen i solpaneler är godkänd och klar kommer vi att köpa in el men redan här gör vi en besparing då vi inte betalar egna fasta avgifter. Det innebär att Föreningen kommer att köpa in el till alla boende men var och en kommer att betala för den egna förbrukningen och då måste alla våra unika elmätare bytas ut till nya. Dessutom måste el centralen förstärkas och ledningar dras om. Henningssons El AB är företaget som vi anlitat till arbetena och de planerar att komma i gång i början av april 2024 och beräknas pågå ca en månad. Elen kommer att behöva stängas av tidvis men man kommer att arbeta med en trappuppgång i taget och räknar inte heller med långa elavbrott.

I grova drag är planen i tidsordning.

 

  • Gamla ledningar från undercentralerna byts mot nya och dras fram till utsidan av vars och ens lägenhet
  • 3 fas kommer att dras fram till alla lägenheter. Idag har våra Ettor endast 1 fas. Det finns nu möjlighet för er som vill få 3 fas indraget att göra detta i samband med bytet. Detta är inne i lägenheten och bekostas av var och en till en uppskattad kostnad från Henningsson om ca 5,500 kr efter ROT avdrag. Kontakta någon i styrelsen om du är intresserad av detta.
  • De gamla elmätarna inne i våra lägenheter byts till de nya. Här måste elektrikerna få tillträde till alla lägenheterna
  • De individuella avtalen upphör och Föreningen ansvarar för inköp av all el. Ingen medlem behöver göra något själv gentemot dagens elleverantör utan de sägs upp automatiskt vid mätarbytet.

 

 

Detaljplaner kommer att sättas upp i respektive port med info om avstängningar av elen och när elektrikerna måste få tillträde till alla lägenheter. Projektansvarig från Henningsson är Alexander Mårtensson som kommer sätta upp tel. nr till elektriker på plats här.

 

Styrelsen Brf Kandidaten den 1 mars 2024

 

hemsida http://brfkandidaten.bostadsratterna.se