Brf Kandidaten Information!

Styrelsen informerar om året som gått och planerna inför 2023. Läs mer här!

(Följande text finns också som nedladdningsbar fil längst ned på sidan.)

BRF Kandidaten Information!   

                   

Vi vill från styrelsens sida informera om vad som skett detta år och också om planerna för 2023.

Efter de tunga pandemiåren har detta års styrelsearbete varit mer normalt och vi har sluppit Zoom mötena och vår föreningsstämma kunde vi hålla i den helt nyrustade Föreningslokalen den 31 maj.

Återställandet av våra källarlokaler efter översvämningen som skedde i augusti 2021 blev dessvärre mycket långdraget och i skrivande stund är det ännu inte slutreglerat med försäkringsbolaget.

Som vi berättade i infon från maj i år så har det tagit oss lång tid att få allt iordning och de sista fakturorna kom till oss i mitten av augusti. Den totala kostnaden för rivning, torkning och uppbyggande har kostat 925 tkr.

Vi vill tacka alla er som hjälpte till att städa och montera möbler under en lång kväll så kunde vi hålla stämma i lokalerna den 31 maj.

Det återkommande problemet med att obehöriga tagit sig in i vårt återvinningsrum borde vi kunna stoppa nu om vi bara kommer ihåg att låsa dörren manuellt dvs inte slänga igen den. Priset för denna ståldörr monterad och med nytt lås blev 30 tkr, vilket är mycket pengar men de andra försöken vi gjorde funkade inte. Tyvärr så försöker fortfarande någon ta sig in och vi kan se brytmärken och förstörd målning.

Byten av tak pågår sedan slutet av augusti av Gästrike Plåt som vi valde som leverantör. Priset för entreprenaden ligger på knappt 3,5 milj. kronor som föreningen nu tagit lån för hos Handelsbanken. Lånet är uppdelat på två lån varav det ena på 2 milj. kr är bundet till fast ränta i fem år och det andra på 1,5 milj. kr är till rörlig ränta. Sannolikt kommer räntorna att stiga ytterligare under det närmsta året men torde stabiliseras därefter enligt banken.

Det nya taket är förberett för solpaneler och vi har beställt en förprojektering av Gävle Energi för att få ett beslutsunderlag för kostnader och intäkter för projektet.

En trevlig nyhet är att vår förening är en av 15 i Gävle området som har fått utmärkelsen ”Guldkund” hos Gävle Energi då vi har elhandel, nätet, fjärrvärme, fiber och laddstolpar från dem. Som en bonus får vi från 1 december i år ett snabbare bredband nu med 500Mbit till en mindre kostnadsökning för föreningen.

Med oro i världen och hög inflation och höga räntor är det extra svårt att uppskatta kostnaderna och göra en budget. Vi har valt att den lagstadgade Obligatoriska Ventilations Kontrollen (OVK) ska utföras nästa år som enda planerade arbete och inga andra underhållsarbeten eller nyinvesteringar finns med i budgeten.

Vi har beslutat om en avgiftshöjning om 3 % på bostäderna och med höjning 25kr för P-platser till 275kr/mån och med 50kr höjning för garage till 550 kr/mån från den 1 januari 2023.

Vi måste alla hjälpas åt att spara på el och vatten och vara noggranna med sopsorteringen då dessa kostnader får höga höjningar nästa år liksom fjärrvärmen.  

Denna info finns också på föreningens hemsida http://brfkandidaten.bostadsratterna.se liksom alla andra nyheter.

                     

Styrelsen Brf Kandidaten den 2 december 2022